Šta se dešava tokom reiki tretmana?

Reiki je potpuno prirodna metoda tradicionalne medicine koja se zasniva na polaganju ruku na telo klijenta. Suština Reiki metode je u otvaranju energetskog kanala osobe i njegovom povezivanju sa Univerzalnom energijom . Ovo otvaranje naziva se inicijacija i nju vrši isključivo Reiki Master- Učitelj. Nakon ovog procesa inicirana osoba može sama pokretati energiju, a u zavisnosti od završenog nivoa za to je potrebno od 20 tak sekundi do 5 minuta.

Dakle Reiki je svima dostupan metod i osobe koje ga praktikuju ne poseduju nikakvu posebnu energiju, već su inicirane i imaju mogućnost da je pokrenu i usmere u željenom pravcu.

Tokom Reiki tretmana klijent najčešće leži na krevetu u udobnom položaju ( iako je tretman moguće raditi i kada klijent sedi), a terapeut mu polaže ruke na telo. Postoji određen redosled polaganja ruku,( od glave do nogu s prednje, a zatim i sa zadnje strane tela), ali nije neophodno strogo pridžavanje i ruke se mogu položiti odmah na mesto koje je problematično ( ako ima potrebe). Klijenti tokom tretmana obično osećaju prijatnu toplotu na mestu gde terapeut drži ruke, opuštaju se i oslobađaju stresa. Tokom primanja Životne energije, svaki čovek uzima onoliku količinu energije, koja je njemu potrebna.

Tokom proticanja kroz kanal Reiki terapeuta, kvalitet Životne energija ne podleže promenama, te energija stiže do primaoca u prvobitnom, čistom stanju. Terapeut ne može da prenese primaocu Reiki tretmana ništa lično. Takođe, tokom terapije Reiki terapeut prima Životnu energiju isto kao i pacijent, s tom razlikom što se nakon tretmana energija zadržava satima i nastavlja svoje pozitivno dejstvo u telu primaoca. Jedan od uzroka poremećaja rada organizma je nedostatak vitalne energije. Reiki nadoknađuje energetski nedostatak u organizmu, time povećava njegove odbrambene sposobnosti i poboljšava rad svih funkcija.
I takođe opušta mišiće, oslobađa od spazma, utiče uravnotežavajuće na sve sisteme.

Reiki metoda nema štetna dejstva, niti može biti iskorišćena u negativne svrhe. Kompatibilna je sa svim postojećim veštinama i metodama lečenja. Svojstva Reiki metode niz godina primenjuju se i ispituju na mnogim klinikama, institutima i u laboratorijama širom sveta. U većini razvijenih zemalja Reiki metoda je integrisana s metodama savremene medicine. Lekari i medicinsko osoblje u klinikama, naročito u odeljenjima za intenzivnu negu, vladaju Reiki metodom. Lekari često daju pacijentima uput za Reiki terapeuta.

Suzana Vemić, psiholog, Reiki Master

Postavi komentar