O meni

IMG_4599

Zovem se Suzana Vemić i volim ljude. Duboko i iskreno. Kakvi god bili, nalazim u njima neki deo koji mogu voleti. Ne kažem, koji je vredan ljubavi,  zato što smo svi mi vredni ljubavi, samo što nam je teško da to prihvatimo. Želim da ta ljubav koju osećam prema ljudima, dopre do vas, da je osetite i širite dalje jer samo tako moći ćete da menjate sebe, a time i ceo svet. Verujem i da svako od nas ima sasvim određenu, jedinstvenu svrhu življenja i teži  da je otkrije.

Za mene je shvatanje  da um, telo i duh čine jedinstvenu celinu  osnova za rad sa svakim čovekom. Još od najranijih godina želela sam da ljudima pomognem da otkriju ko su i koji je smisao njihovog života, te sam tako odlučila da studiram psihologiju. Diplomirala sam na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta  u Beogradu 1995. godine. Kao psiholog sam radila u vojsci, gotovo 11 godina, a onda i u školi, Centru za socijalni rad i HR službi.

Sertifikovani sam  Transakcioni savetnik i lajf kouč. Pored interesovanja za psihoterapijski rad, oduvek sam bila sklona holističkom pristupu u  radu sa ljudima, tako da se od 2009. bavim Reikijem, a u februaru 2014. završila sam Reiki Akademiju pri Udruženju Reiki Srbije i postala Reiki Master- učitelj.

2012. godine odlučila sam da počnem da radim samostalno i osnovala  Centar Prozor, Centar za obrazovanje i razvoj, gde kroz svoj rad, integrišem znanja i iskustva iz psihologije i različitih holističkih metoda kako bih ljudima pomogla da povećaju kvalitet svog života, prevaziđu svakodnevne probleme i funkcionišu na optimalan način. Pored individualnog rada, kreirala sam i  niz radionica koje za sada realizujem u Vršcu i Beogradu. Živim i radim u Vršcu sa suprugom i tri sina.

Put samospoznaje i lične promene neizmerno je zanimljiv  i inspirativan, iako u pojedinim trenucima može biti naporan. Ovaj put nam pruža najdublje zadovoljstvo koje kao ljudska bića možemo iskusiti, a da bismo krenuli dovoljno je samo da odlučimo i eto, već smo tu. Naime, prhvatanje odgovornosti za sopstveni život je  prvi korak na našem putu ka upoznavanju samih sebe i otrkrivanju najdublje svrhe naših života, a kada donesemo svesnu odluku da želimo da idemo tim putem, prihvatili smo i odgovornost.

Zato želim da vas dodirne iskra životne radosti dok čitate ove članke, želim da vam na licu zaigra osmeh i da poželite da od srca zagrlite sebe i ceo svet.

Advertisements

One thought on “O meni

  1. Hvala vam, lepo je znati da je sve vise ljudi slicno misli i zivi…Razumem sve o cemu govorite i mislim podjednako, slucajno ili ne…a znamo da nije slucajno…veliki pozdrav iz Beograda ovog lepog suncanog dana…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s